Blogarkiv../../../Arkiv.html

RUMREJSEN 2018 - et DR TV program


Programmet sendes live den 31. januar 2018 klokken 20.00 på DR1.


Send dine fotos på charmetur i rummet

Intelligent liv i rummet får nu chancen for at beundre dine selvportrætter og familiefotos. DR1 beder alle danskere om at sende billeder ind til Rumrejsen 2018.


DRs kraftige parabolantenner, som normalt forsyner danskerne med direkte tv- og radiosignaler, bliver sat på en usædvanlig kosmisk opgave i forbindelse med programmet.


Udstyret bliver peget ud i rummet i retning mod stjernesystemet Trappist-1, der har flere jordlignende planeter med betingelser, som gør det sandsynligt, at der kan være liv.


Derpå trykker teknikerne på "send", og så ryger det til lejligheden sammensatte digitale fotoalbum ud i universet med retning mod ukendte modtagere.


Send dit bedste smil til rummet

Men først skal der samles materiale ind, som kan vise os fra vores bedste side, forklarer redaktør Jesper Langballe.


- Vi vil gerne bede folk om at sende billeder af sig selv eller af noget, de holder af. Målet er, at vi skal se så søde og interessante ud som muligt, så det gør det rette indtryk, hvis nogen derude på et tidspunkt opfanger signalet.


Seerne kan sende deres billeder ind via mobilen ved at sende det som MMS-besked til 1212 og skrive ”rum” i tekstfeltet. Så bliver alle bidragene samlet til en videofilm, som sendes ud i universet i slutningen af udsendelsen.


Hurtig men lang rejse venter forude

Og så handler det ellers om at være tålmodig, mens vi venter på mulige reaktioner.


Meget tålmodig.


Ud fra en astronomisk betragtning er dværgstjernen Trappist-1 og dens planeter ganske vist tæt på Jorden.


Men ”tæt på” er alligevel 40 lysår væk.


Signalerne fra parabolantennerne i DR Byen vil altså som minimum være 40 år om at nå frem med lysets hastighed.


Det er til gengæld også ekstremt kvikt i forhold til hvor lang tid det ville tage for et rumfartøj at nå ud til Trappist-1.


NASA har anslået, at Voyager 1-sonden, som er det menneskeskabte objekt, der er længst væk fra os, ville være 73.000 år om at nå vores nærmeste nabostjerne Proxima Centauri - kun 4,2 lysår væk.